perjantai 18. joulukuuta 2015

"Heinillä härkien kaukalon...

...nukkuu lapsi viaton. Enkelparven tie kohta luokse vie Rakkautta suurinta katsomaan."

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta.

Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. Sillä seudulla oli pamenia yöllä ulkona vartioimassa lampaitaan. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.

Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: -Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä joita hän rakastaa.

Luuk. 2:1-14

"Jouluyö, juhlayö. Päättynyt kaikk´on työ. Kaks vain valveilla on puolisoa lapsen herttaisen nukkuessa seimikätkyessä, seimikätkyessään."

Joulurauhaa!

T: lastenohjaajat 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti