keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Rantakylän Kyläkirkko 24.1.2016


Sunnuntaina 24.1.2016 vietettiin Rantakylässä kolmatta koko perheen kyläkirkkoa. Kirkkohetki on suunniteltu lapsiperheitä silmällä pitäen, mutta sopii ihan kaikille. Kirkkohetki kestää n. 30 minuuttia ja rytmittyy perhekerhosta tuttujen toimintojen ympärille. Kyläkirkossa laulettavat lastenvirret on tuttuja monille kävijöistä ja helppoja oppia vaikka olisivatkin uusia. Tässä kyläkirkossa meillä oli iloksemme esilaulajina Sinilinnut-kuoro Eveliinan ja Annin johdolla.

Kyläkirkossa oli aiheena kaste. Saarna käsitteli aihetta Jeesus ja lapset (Mark. 10:13-16). 
Kyläkirkko alkoi perhe- ja päiväkerhoista tutuilla alkutoimilla eli triangelin soitolla, kynttilän sytyttämisellä ja kerhorukouksella....

Siunaa Jeesus päivämme, työmme sekä leikimme,
auta tuomaan minua, muille päivänpaistetta.
Aamen.

Raamatun kerhomuksen havainnollistamiseksi alttarin viereen oli tuotu flanellotaulu, johon lisättiin kuvia kertomuksen edetessä.

Rukousosiossa kirkkoväki pääsi liikkumaan. Jokainen sai taitella ja ripustaa oman kaste-enkelinsä puuhun. Ideana oli lisätä enkeliin nimi ja mahdollisesti kastepäivä. Puu tuli miltei täyteen enkeleistä :-) Lisäksi oli mahdollista piirtää tai kirjoittaa esirukouspyyntö.
 Rukousosiossa rukous  rytmittyi "Siunaa koko maailmaa" lastenvirren säkeistöjen mukaan. Rukousosio päättyi yhteiseen Isä meidän-rukoukseen.


Kirkkohetken lopuksi  Herran siunaus ja lastenvirsi  Suojelusenkeli (LV 51) .

Kirkkohetken jälkeen saimme nauttia Eeva emännän laittamaa lounasta perhekerhon tapaan. Jotta aikuisetkin saivat syödä lounaansa rauhassa jälkkäreineen oli lapsilla mahdollisuus mennä puuhastelemaan kerhohuoneeseen lastenohjaajan seuraan. Tämäkin kyläkirkko oli kiva kokemus! Seuraavan kerran kyläkirkko Rantakylän SRk-kodilla 13.3. kello 15. Lämpimästi tervetuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti